Wat is het verschil tussen winter- en zomerbanden?

Wat is het verschil tussen winter- en zomerbanden?

jan 26, 2021

Wat is typisch voor zomerbanden

Zomermodellen zijn bedoeld voor high-performance auto's. Ze zijn geschikt voor hoge snelheden.

Bovendien passen de zomermodellen een beter en beter remvermogen toe, waardoor ze beter in de bochten kunnen draaien. Dit is mogelijk door de aanwezigheid van speciale loopvlakpatronen en rubberen ingrediënten die een betere tractie en controle op het wiel mogelijk maken.

Wat onderscheidt winterbanden

Een van de meest voorkomende kenmerken van winterbanden is dat ze een aanzienlijke hoeveelheid natuurlijke rubberen ingrediënten bevatten, veel hoger dan de zomermodellen. Het rubber zorgt ervoor dat de winterbanden zacht blijven in koude omstandigheden. Hoe meer de winterband in contact komt met de weg, hoe beter de tractie en de controle van het voertuig. Winterbanden presteren perfect onder 10 graden C. Wat winterbanden onderscheidt van zomerbanden is de aanwezigheid van vele kleine groeven in de garenblokken. Hun functie is om aquaplaning te voorkomen en water te verspreiden, en om optimaal te presteren in sneeuw- en regenomstandigheden.

What is the difference between winter and summer tyres

Waarom is het cruciaal om de juiste te gebruiken voor het betreffende seizoen?

In het begin is het essentieel om de juiste maat voor uw auto te kiezen. Vervolgens is het cruciaal om de juiste set banden van het betreffende seizoen te gebruiken. Wij denken dat het niet nodig is om te blijven dat het juiste paar u veel meer comfort, prestaties en veiligheid op de weg biedt. Het is riskant om met zomerbanden te rijden, vooral op ijzige wegen. Het is gewoon een zelfmoord. Neem geen onnodige risico's en wissel uw banden wanneer het de juiste tijd is om dat te doen!

Tips om uw banden goed op te bergen als ze niet gebruikt worden van Tsebanden

U denkt misschien dat er niets bijzonders is aan hoe u het ongebruikte paar banden goed kunt bewaren. U kunt uw positie heroverwegen wanneer u erachter komt dat uw vorig jaar gekochte Hankooks niet meer gebruikt konden worden vanwege slecht onderhoud. Hier zijn verschillende verborgen tips van het team van Tsebanden:

 

  • Houd uw banden uit de buurt van de zon - het directe zonlicht heeft een sterk negatief effect omdat het de rubbermengsels ernstig kan beschadigen en de levensduur van uw banden kan verkorten. Bovendien kan het de grip verergeren en kan het de symmetrie en de profieldieptepatronen beschadigen. Het is geen goed idee om ze op uw balkon of een andere plaats met ramen en direct zonlicht te houden;

  • de kelder of de garage doet het werk - als u in een huis woont, kunt u uw kelder of garage gebruiken. Dat is het perfecte scenario, maar niet iedereen van ons woont in grote huizen en herenhuizen, sommigen van ons wonen in overvolle steden zonder plaats voor iets;

  • wat als we die niet hebben - in de afgelopen jaren hebben de zogenaamde "bandenhotels" een immense populariteit gekregen. U kunt de beschikbaarheid en de locatie van het dichtstbijzijnde hotel controleren en uw banden laten opslaan. Het is betaalbaar en u weet dat ze goed worden opgeslagen. . ;

  • hoe ze goed te plaatsen - als u uw garage of kelder gebruikt, zorg er dan voor dat uw banden in een horizontale positie worden geplaatst. De velgen moeten wijzen op de vloer.

In geval van geschil met betrekking tot een online aankoop kunt u de website gebruiken: